Diana Hegland

Intresset för löpning började sommaren 2011. Min yngste son sprang med mig ute i skogen. Minns hur stolt jag var att springa 2 km utan att stanna.

Gick på gym och anlitade en personlig tränare, som skulle hjälpa mig att komma i form. Våren 2012 ville han att jag skulle anmäla mig till ett motionslopp på 2-5 km. Han sa att jag hade anlag för att springa.

Mitt svar till honom just då var: ”Det kan du glömma”.

Men, en dag utmanade min f d chef alla anställda. De som sprang ett motionsloopp på 10 km med honom skulle han bjuda på middag.

De som sprang på bättre tid skulle få champagne till maten. 

Den här utmaningen blev min starkt motiverande målbild.

Dagen D var inne. Nu gällde det att ge järnet och visa vad jag gick för. Mitt allra första lopp någonsin i mitt liv.

Jag kom i mål på 61,31. Chefen på 60,53, Andra i min omgivning tyckte min tid var bra. Nej, jag var inte nöjd. Anmälde mig till höstens Hässelbylopp, Där finns en möjlighet att göra sitt PB. Jaa, nu blev det 58,41.

Äntligen kände jag mig glad och stolt över min prestation. En härlig upplevelse och en skön känsla i kroppen. Ett års träning med stöd av kunnig och motiverande PT hade hjälpt mig nå mina drömmars mål. Löpningen hade gett mig en piggare och gladare vardag.

Nu fanns motivationen att förbättra löptekniken, styrkan och konditionen. Nya mål sattes upp. De skulle ge mig drivkraften att träna regelbundet och målmedvetet.

Tack chefen för att du utmanade dina medarbetare och tack min kunnige och motiverande PT. Ni hjälpte mig att genomföra min dröm.

Bestämde mig för att dela med mig av vad jag varit med om. För att kunna göra det behövde jag utbildning.

Valde att utbilda mig till licensierad PT i uthållighet (endurance). Två (2) års studier på Bosön i kombination med min livserfarenhet, bland annat som chef och ledare, skulle hjälpa mig att träna andra.

Energin kroppen behöver ville jag lära mig mer om. Utbildade mig till licensierad kostrådgivare.

När jag började lära andra att träna upptäckte jag en viss fallenhet för att träna de som va 65+.

Med åldrande följer naturliga svagheter med balans och rörlighet, försvagad syn, benskörhet och sämre.  kondition. Fallskador är en vanlig dödsorsak hos äldre.

Bestämde mig för att utveckla en modell där jag som PT kunde verka för att försöka senarelägga beroendet av medicinsk vård och omsorg med hemtjänst. Modellen för seniorträning utvecklades tillsammans med en vän. Nu ett  varumärke,

Året efter blev det Midnattsloppet och Stockholms Halvmara, Att springa tillsammans med andra i ett välorganiserat evenemang, med publik längs vägen och en känsla av styrka i kroppen – Ja, det blev det roligaste jag någonsin gjort.

Mina träningsupplägg utvecklades särskilt mot de som ville ha ett bra åldrande.

Är registrerad medlem i Europaregistret. EREPS, för professionella personliga tränare

Kontakta mig!