Diana Hegland

Mitt intresse för löpning började sommaren 2011, då jag och min yngsta son sprang tillsammans ute i skogen. Jag minns hur stolt jag var när jag klarade av att springa 2 km utan att stanna.

Jag gick på gym och hade även anlitat en Personlig tränare, som kunde hjälpa mig att komma i form. Våren 2012 så tyckte han att jag skulle anmäla mig att springa ett lopp på 2-5 km, han sa att jag hade anlag för att springa. Mitt svar till honom just då var: – ” det kan du glömma”.

Ett par veckor senare så fick jag ett mail ifrån min dåvarande chef. Han skrev att företaget köpt in 50 platser till Midnattsloppet i augusti 2012, och den som sprang bättre än han lovades en Middag och den som sprang snabbast skulle även få en Champangeflaska!

Då vaknade Tävlingsmänniskan i mig. Jag googlade på Chefens tidigare tider på Midnattsloppet året innan, och det var 60,2 min. Vid nästa tillfälle så frågade jag min PT om jag kunde springa Midnattsloppet under 60 min? Han svarade helt enkelt: ”självklart att du kan”. Jag hade ca 4,5 månad på mig att träna upp min kropp för 10 km och att jag skulle komma i mål under 60 min.

Dagen D var inne nu gällde det att ge järnet och visa vad jag gick för, mitt allra första lopp någonsin i mitt liv.

Jag kom i mål på 61,31 minut och min chef sprang på 60,53 min, alla andra i min omgivning tyckte att jag gjort ett enormt bra lopp förutom jag själv. Samma höst anmälde jag mig till Hässelbyloppet, där du har möjlighet att göra ditt PB. Nu sprang jag i mål på 58,41 min och äntligen blev jag glad över min prestation. 

Året efter så blev det Midnattsloppet och Stockholms Halvmara, med andra ord jag blev frälst i att springa. Det roligaste som jag någonsin gjort.

Jag tackar både min dåvarande chef för att han utmanade sina medarbetare och min underbara PT som hjälpte mig att genomföra min dröm.

Nu har jag utbildat mig i löpkunskap, löpteknik, Löpcoach – Bosön, Lic Kostrådgivare via SAFE och nu senast EPT (Personlig Tränare i Uthållighetsidrott).

Kontakta mig!